Další přírůstek do diagnostického centra

Do rodiny diagnostických přístrojů jsme přivítali dalšího člena, kterým je BĚŽECKÝ PÁS KETTLER.

Nový běžecký trenažér KETTLER TRACK PERFORMANCE s patentovaným systémem odpružení a 16 tréninkovými programy přesvědčuje nejen kompaktním designem, ale především svými funkčními vlastnostmi: multifunkční tréninkový počítač s podsvíceným displejem a intuitivním ovládáním (včetně přímé volby rychlosti a stoupání), bezpečný trénink jištěný bezpečnostní STOP-pojistkou nebo systém permanentní kalibrace rychlosti SRS, který podle potřeby upravuje výkon motoru. Nadstandardní běžecká plocha o rozměrech 145 × 51 cm. Kvalitu provedení nového běžeckého pásu KETTLER TRACK PERFORMANCE spolu s celou řadou technických vylepšení dokládá mimo jiné i prestižní ocenění PLUS X AWARD v kategorii "High Quality".

Speciální funkce běžeckého trenažéru KETTLER TRACK PERFORMANCE

◦ Patentované odpružení Shock Absorber. Stabilní, sklopný a robustní rám s patentovanou technologií odpružení šetří klouby a tlumí nárazy i při intenzivním tréninku. Boční madla jsou dostatečně pevná pro případné přidržování během trénování.

◦ Pulsem řízené programy s možností volby cílové kardiozóny. Tréninkový mód umožňuje výpočet cílové hodnoty tepu podle věku a zvolené kardiozóny Fat/Fit (spalování tuků / posilování). Na základě stanovené cílové hodnoty a aktuální tepové frekvence pak inteligentní program ovlivňuje průběh tréninku regulací rychlosti a sklonu.

◦ Speciální ochranný mechanismus. Součástí je bezpečnostní STOP-pojistka ve formě magnetického klíče pro případ potřeby rychlého zastavení (například při pádu či jiných neočekávaných situacích).

 

Další parametry běžeckého trenažéru KETTLER TRACK PERFORMANCE

◦ Tréninkový počítač. Přehledný displej 3D MATRIX se zeleným podsvícením. Měří čas, rychlost, tréninkovou vzdálenost, puls, stupeň stoupání a spotřebu energie. Optická signalizace při překročení horní hranice pulsu. Vyhodnocení vydýchávacího pulsu včetně stanovení kondiční známky 1-6.

◦ Paměť pro ukládání osobních dat. Osobní profil zahrnuje definici dat (tělesná výška, váha, datum narození), kterých se využívá pro výpočet BMI, vynaložené energie a určování kardiozón.

◦ Programové vybavení. Celkem 16 programů, z toho 4 × pulsem řízený program, 6 × program řízený stoupáním a 6 × program řízený rychlostí. Možnost předvolby cílových hodnot pro čas, vzdálenost, spotřebu energie a kardiozóny (Fat/Fit).

◦ Komunikační rozhraní. Trenažér je vybaven USB portem pro snadné připojení k počítači.

◦ Tichý a výkonný motor. Elektromotor o maximálním trvalém výkonu 1,8 kW / 2,5 PS a maximálním záběrovém výkonu 4,6 kW / 6,4 PS. Elektronické nastavení rychlosti běhu v rozmezí 0,8-18 km/hod (po 0,1 km krocích). Elektronická regulace stoupání v rozmezí 0-12 stupňů.

◦ Elektronické měření pulsu. Prostřednictvím dlaňových senzorů (součástí) nebo Cardio Puls Setem, který měří s přesností EKG (volitelné příslušenství). Integrovaný přijímač signálu Cardio Puls Setu.