Nové přístroje v diagnostickém centru

TELESKOPICKÝ METR SECA

Lehký, hliníkový výškově nastavitelný metr - měří od 60 do 200 cm, Citlivost 1 mm, rozměr 36 x 770 x 32 mm. Pro všechny osobní sloupové váhy SECA

Rozsah 60 – 200 cm

odstupňování 1 mm

Rozměry 55 x 78,4 x 34 cm

Hmotnost 700 g

 

COLLIN DYNAMOMETR PRO DOSPĚLÉ

Měřidlo síly stisku ruky pro dospělé.

Známé elipsy měří špičkovou sílu stisku i okamžitou sílu stisku pomocí pákového mechanizmu - šipky, trvale připevněné k elipse.
Rozsah 0 až 70 kg
Dělení: 1 kg
Udávaná hodnota je v kg

Výdrž pacienta závisí na instruktáži, poloze končetiny a na tom, aby pacient ani nepřehmatával ani nepovoloval stisk. Registruje se vzestup krevního tlaku těsně před uvolněním stisku. Používáme většinou statické kontrakce levé ruky, třetiny nebo poloviny maximální volné kontrakce do vyčerpání.

 

  

EKG ELEKTRODY                                                                                    

Elektrokardiogram (zkráceně EKG) je záznam časové změny elektrického potenciálu způsobeného srdeční aktivitou. Tento záznam je pořízen elektrokardiografem.

EKG je standardní neinvazivní metodou funkčního vyšetření elektrické aktivity myokardu. Na rozdíl od CNS, vykazuje práce srdce daleko větší synchronicitu a periodicitu. Signál se šíří z myokardu poměrně snadno všemi směry do celého těla, aniž by byl výrazněji zeslabován. EKG signál proto můžeme zaznamenat v poměrně velké amplitudě (jednotky až desítky mV) prakticky na libovolném místě tělesného povrchu

 

KOMPLETNÍ POSTAVA SE SVALY A ORGÁNY

Kompletní lidská anatomie v příhodné velikosti. Toto 84 cm vysoké provedení deluxe figuríny se svaly je perfektní volbou na dokonalé znázornění svalstva člověka a vnitřních orgánů, hodící se tam, kde by prostor mohl být problém. Skvěle ručně vyvedené a kompletní s 33 odnímatelnými a / nebo rozebratelnými částmi. Tato verze představuje dobrou kvalitu za dostupnou cenu. Ručně namalovaná v realistických barvách.Dodávána se stojanem a podrobným vícejazyčným manuálem k produktu.Obsahuje následující:

  • 5 pažních / ramenních svalů
  • 8 svalů nohy / kyčelního kloubu
  • 2-dílné odnímatelné srdce
  • 2-dílný odnímatelný mozek
  • 2 odnímatelné plíce
  • Odnímatelné 2-dílné mužské a 2-dílné ženské genitálie
  • Odnímatelná paže a břišní stěna pro podrobnou studii
  • Téměř 400 očíslovaných a určených struktur

 

KETTLER WORLD TOURS 1.0

Software byl vytvořen sportovci pro sportovce. Spojením schopností ergometrů KETTLER a možností sportovního software UniVET získáváte moderní prostředek pro efektivní, přitom však zábavný trénink.

Propracovaný tréninkový deník, správa osob, možnost vytvářet či jen prohlížet virtuální trasy z celého světa, podpora sporttesterů Polar, Suunto, podpora GPS a hlavně speciální tréninky pro ergometry KETTLER.

  • Google Earth - prostorové mapy celého světa nedílnou součástí systému.
  • Zcela inovovaný editor tras s možností vytváření virtuálních tras včetně podpory synchronizace vlastního videa a práce s Google Earth.
  • Internetové závody - možnost společných závodu přes internet.
  • Kompletní propojení systému s webem makni.cz.
  • Zcela přepracované uživatelské prostředí.

Rozšířená podpora konektivity externích zařízení.

 

BĚŽECKÝ TRENAŽER TRACK PERFORMANCE

Nový běžecký trenažér KETTLER TRACK PERFORMANCE s patentovaným systémem odpružení a 16 tréninkovými programy přesvědčuje nejen kompaktním designem, ale především svými funkčními vlastnostmi: multifunkční tréninkový počítač s podsvíceným displejem a intuitivním ovládáním (včetně přímé volby rychlosti a stoupání), bezpečný trénink jištěný bezpečnostní STOP-pojistkou nebo systém permanentní kalibrace rychlosti SRS, který podle potřeby upravuje výkon motoru. Nadstandardní běžecká plocha o rozměrech 145 × 51 cm pak řadí tento trenažér na špičku dané cenové kategorie. Kvalitu provedení nového běžeckého pásu KETTLER TRACK PERFORMANCE spolu s celou řadou technických vylepšení dokládá mimo jiné i prestižní ocenění PLUS X AWARD v kategorii "High Quality".

 

PŘENOSNÝ OXYMETR UTECH

Přístroj pro měření saturace krve kyslíkem. Výsledky jsou zobrazovány v procentech = podíl okysličeného hemoglobinu v krvi. Jiným zobrazením výsledku měření je pletysmografická křivka, kdy nezáleží na číselných hodnotách (%) ale na tvaru křivky.

pro použití v nemocnicích a klinikách, emergency centrech i domácí péči pro dospělé, děti i kojence.
• lehký, snadná obsluha
• zobrazení SpO2 a TF
• barevný LCD displej s rotací
• volitelné 3 pracovní moduly
• dlouhá provozní doba - 20 hod – 4xAA alkalické nebo Ni-MH nabíjející baterie
• velká kapacita paměti
• možnost přenosu dat do PC po dokoupení SW
• zvukový a optický alarm
• automatické vypnutí přístroje
• výměnné SpO2 sondy

 

KALIPER BEST II

Je určen pro standardní měření kožních řas u lidské populace. Má oboustrannou stupnici, odlehčené provedení a vyniká snadností manipulace. Měření je provedeno mezi dvěma ploškami průměru 3 mm, které jsou v okamžiku odečtení rozměru k sobě přitlačovány silou 2 N (0,2 kg).Kaliper je v příslušenství vybaven kalibračním závažím.

 

TRÉNINKOVÉ HODINKY FORERUNNER 110HR

Díky použitému vysoce citlivému GPS chipu dokáže Forerunner 110 změřit rychlost a zdolanou vzdálenost, aniž byste museli používat jakákoliv dodatečná čidla (senzor na nohu či kolo). Jelikož není závislý na žádných dodatečných čidlech, dá se velmi jednodušše přenášet mezi různými sportovními odvětvími. S Forerunnerem 110 změříte potřebné údaje jak u běžných disciplím, jako je běh nebo cyklistika, ale i u disciplín, kde je měření rychlosti či zdolané vzdálenosti velmi obtížné (in-line bruslení, běžecké či sjezdové lyžování, jízda na koni ...).

 

EXTERNÍ DEFIBRILÁTOR LIFEPACK 1000

LIFEPAK® 1000 je nástupcem přístroje LIFEPAK 500® AED. Má všechny jeho vlastnosti v oblasti odolnosti a spolehlivosti (baterie dává kapacitu až na 400 výbojů), avšak navíc disponuje novými parametry, které jej posouvají do blízkosti profesionálních přístrojů,

  • jeho velký displej může zobrazovat křivku EKG,
  • jednoduchým a rychlým způsobem lze přejít z režimu automatizovaného externího defibrilátoru do manuálního režimu – to dává tomuto přítroji velké šance všude tam, kde zachráncem je školený profesionál - ambulantní lékař, zdravotní sestra, hasič – který se nechce spoléhat pouze na techniku a ocení vlastní kontrolu nad procesem oživování, 
  • také LIFEPAK® 1000 disponuje bifázickou technologií výboje ADAPTIV™, technologií cprMAX , či možností flexibilního protokolu výbojů

 

RTUŤOVÝ TONOMETR KLASIK

Rtuťový tonometr je přenosný přístroj určený pro měření krevního tlaku, vhodný pro použití ve zdravotnictví i v domácnostech.

 

LAKTÁTOMĚR HP-COSMOS SIRIUS

Laktátoměr HP-COSMOS SIRIUS slouží pro stanovení krevního laktátu v libovolných podmínkách. Po odběru vzorku krve stanoví přístroj hodnotu laktátu během 15 vteřin od vložení papírku s kapkou krve.

 

DVOUSTRANNÝ FONENDOSKOP FELIXE

Fonendoskop nebo také v některých zemích známý jako stetoskop je jednoduchý lékařský nástroj k poslechu a vyšetření pacienta. Přístroj zvyšuje intenzitu zvuku, tvoří jej zvoncový konec, který se obvykle přikládá k tělu pacienta a umělohmotné nebo pryžové hadičky se sluchátky.

Lékařský fonendoskop se používá nejčastěji k vyšetření srdce (šelesty, tlukot srdce), plic (dýchání), při sledovaní střevních pohybů a velice často spolu s tonometrem k měření tlaku.

 

FONENDOSKOP PRO DVĚ OSOBY

Standardní dvoustranný fonendoskop s možností poslechu pacienta dvěma osobami zároveň.

Fonendoskop nebo také v některých zemích známý jako stetoskop je jednoduchý lékařský nástroj k poslechu a vyšetření pacienta. Přístroj zvyšuje intenzitu zvuku, tvoří jej zvoncový konec, který se obvykle přikládá k tělu pacienta a umělohmotné nebo pryžové hadičky se sluchátky.

Lékařský fonendoskop se používá nejčastěji k vyšetření srdce (šelesty, tlukot srdce), plic (dýchání), při sledovaní střevních pohybů a velice často spolu s tonometrem k měření tlaku.

 

GONIOMETR 3 V 1

Goniometr 3 v 1 je lékařský přístroj určený k měření rozsahu pohybu malých, větších a velkých kloubů. Slouží k posouzení jejich pohyblivosti.

▪ materiál: nerez ocel
▪ rozměry: 185 x 55 x 25mm